Москва изпита успешно нова ракета от системата на ПРО

Москва изпита успешно нова ракета от системата на ПРО

Системата за противоракетна отбрана е част от Въздушно-космическите сили на Руската федерация и задачите ѝ са да защитава страната от удари със средства за въздушно-космическо нападение, припомнят от руското МО

Въздушно-космическите сили на Руската федерация проведоха пореден успешен изпитателен пуск на нова ракета от руската система за противоракетна отбрана. Пускът е осъществен на полигона Сари-Шаган (Казахстан), съобщават от министерството на отбраната в Москва.

Заместник-командващият на съединенията от противоракетната отбрана на Въздушно-космическите сили на РФ полковник Владимир Сергиенко обяви, че "новата противоракета от системата на ПРО след серия от тестове, е доказала заложените характеристики и успешно е изпълнила задачата, като е поразила условната цел със зададената ѝ точност".

Системата за противоракетна отбрана е част от Въздушно-космическите сили на Руската федерация и задачите ѝ са да защитава страната от удари със средства за въздушно-космическо нападение, припомнят от руското МО.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ


Медия

Оставете коментар