Путин изпрати лично Сергей Шойгу да разследва смъртта на 14-те военни специалисти

Путин изпрати лично Сергей Шойгу да разследва смъртта на 14-те военни специалисти

Президентът отбеляза, че трагедията се е разиграла на необикновен научно-изследователски съд с високопрофесионален екипаж, като седем от 14-те жертви са капитани първи ранг, а двама са носители на високото държавно звание "Герой на Русия" и добави, че това е "голяма загуба на флота и за армията изобщо"

Руският президент Владимир Путин възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да отлети за Североморск и на място да гарантира щателно разследване на причините за пожара на дълбоководния апарат на военноморския флот, предаде ТАСС.

Пожарът стана причина за гибелта на 14 военни специалисти. "Искам веднага да тръгнете за Североморск и лично да чуете докладите и да насочите комисията към безусловно изясняване на причините за тази трагедия, а след завръщането да ми докладвате лично", поръча Путин. Той изрази дълбоки съболезнования за гибелта на хората при пожара и поръча да бъде оказана цялата необходима помощ на семействата на загиналите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Президентът отбеляза, че трагедията се е разиграла на необикновен научно-изследователски съд с високопрофесионален екипаж, като седем от 14-те жертви са капитани първи ранг, а двама са носители на високото държавно звание "Герой на Русия" и добави, че това е "голяма загуба на флота и за армията изобщо".

Шойгу информира днес държавния глава, че пожарът е възникнал в процеса на планови работи по изучаване на морското дъно в руски териториални води в Баренцево море на научно-изследователски дълбоководен апарат на Северния флот. Загиналите са се отровили от продукти на горенето.

Министърът отбеляза, че благодарение на решителните действия на екипажа пожарът е бил потушен и в момента се намира във военноморската база в Североморск, където се прави негов оглед и се търсят причините за случилото се.

Разследването е възложено на комисия начело с главнокомандващия военноморския флот.

Оставете коментар