Русия към Украйна: Ще има последствия, ако екипажът на танкера в Измаил бъде задържан

Русия към Украйна: Ще има последствия, ако екипажът на танкера в Измаил бъде задържан

Задържаният по-рано днес руски танкер от Службата за сигурност на Украйна съвместно с военната прокуратура, е бил влязъл в пристанището на Измаил за ремонт, съобщи изданието "Таймер Одеса" (timer-odessa.net), цитирано от ТАСС

Руското министерство на външните работи предупреди днес Украйна, че ще има последствия, ако някой от руските членове на екипажа, спрял в украинското пристанище Измаил, бъде задържан под стража, предаде агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Ведомството заяви, че проучва обстоятелствата около задържането на руския танкер в украинското пристанище, за да обмисли съответна реакция.

"Ако руснаци са взети за заложници /.../, скоро ще има последствия", е цитирано да заявява министерството.

Задържаният по-рано днес руски танкер от Службата за сигурност на Украйна съвместно с военната прокуратура, е бил влязъл в пристанището на Измаил за ремонт, съобщи изданието "Таймер Одеса" (timer-odessa.net), цитирано от ТАСС.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В кораборемонтния завод в Измаил е влязъл за ремонт руският съд "Ника спирит", който преди това носел името "Нейма". В Украйна корабът "Нейма" е добре известен: през ноември 2018 г. именно този съд е блокирал преминаването през Керченския проток на опиталата се да влезе в Азовско море група украински военни кораби. Според официалната версия на руските власти корабът е бил заседнал в плитчина", се казва в съобщението.

По-рано днес Службата за сигурност на Украйна съобщи, че в пристанището на Измаил е задържан руският танкер "Ника спирит", който бил разпознат като танкер с името "Нейма", който по време на инцидента в Керченския проток от 25 ноември 2018 г. е блокирал украинските кораби, припомня ТАСС.

На задържания руски танкер има най-малко седем моряци - граждани на Русия. На снимка, публикувана на страницата във Фейсбук на главния военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос, могат да се видят седем иззети паспорта на моряци от Русия.

Източник: БТА

Оставете коментар