Гражданите на ЕС могат да посещават Санкт Петербург с електронна виза по опростена процедура

Гражданите на ЕС могат да посещават Санкт Петербург с електронна виза по опростена процедура

Руският премиер Дмитрий Медведев одобри списък с 53 държави, чиито граждани ще могат да посетят Санкт Петербург и Ленинградска област с електронна виза от 1 октомври, предават РИА Новости и "Фокус".

Руският президент Владимир Путин през юли подписа указ за въвеждането на електронен визов режим на територията на Санкт Петербург и Ленинградска област от 1 октомври 2019 г. До този момент правителството трябваше да одобри списък на страните, чиито граждани ще могат да го използват.

Според заповедта, подписана от Медведев, списъкът включва 53 държави, включително всички държави от Европейския съюз. Гражданите на тези страни вече могат да използват същата процедура, когато посещават Калининградска област и Далечния Изток, а от 1 януари 2021 г. чуждестранните туристи ще могат да получават електронни визи за пътувания до всички региони на Русия.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Електронна виза ще бъде издавана на чужд гражданин въз основа на решение на Министерството на външните работи на Руската федерация по заявление, което той ще попълни на уебсайта на министерството не по-късно от четири дни преди датата на влизане в Русия.

Срокът на такава виза е до 30 календарни дни с разрешен период на престой в страната не повече от осем дни. Консулска такса за издаване на електронни визи не се начислява.

Оставете коментар