Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Москва се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между Путин и Тръмп

Москва се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между Путин и Тръмп

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви това в отговор на журналистически въпрос за публикуваната стенограма на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, която предизвика политическа буря в САЩ

Москва заяви, че се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви това в отговор на журналистически въпрос за публикуваната стенограма на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, която предизвика политическа буря в САЩ.

"Публикуването на подробности за подобни разговори не е нормална дипломатическа практика", подчерта Песков.

Той изрази надежда, че няма да се стигне до подобна ситуация, свързана с Русия, в чиито отношения със САЩ и без това има доста проблеми, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Обикновено подобни разговори на равнище държавни глави са класифицирани като секретни, или строго секретни. Това е обичайната световна практика и, разбира се, по правило съдържанието на такива разговори не се публикува", добави Песков.

Публикуването на стенограмата от разговора на Тръмп и Зеленски е вътрешен въпрос на САЩ и "ние нямаме намерение да се намесваме в това", подчерта говорителят на Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

  • Боян Чуков: Русия тотално се суверенизира, трябва да свикнем, че е съизмерима със САЩ и другите големи западни страни

    Върви преразпределение на влиянието в света и България трябва внимателно да следи процесите в Москва, в САЩ, и в Брюксел. В момента и Доналд Тръмп, и Си Дзинпин, и Путин са ситуационни партньори. Това трябва да го разберем и да не търсим винаги някакъв дълбок конфликт между тях. Конфликтът е между deep state на демократите, по-точно на транснационалния финансов капитал, който е проникнал в цяла Западна Европа, и в САЩ, и в Русия, и в Близкия Изток, и навсякъде. Този нюанс ако не го долавяме, няма да имаме възможност да се оправям в сложните меандри на международната политика, коментира експертът по международна сигурност Боян Чуков в интервю за радио "Фокус"

  • "Форбс": Уолстрийт приветства реформите на Путин

    В аналитичния отдел на списание The Economist предричат, че Путин ще създаде за себе си нова авторитарна длъжност

  • Аятолах Хаменей: Тръмп е клоун!

    Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей нарече президента на САЩ Тръмп "клоун“ в свое слово в петъчната молитва, и обяви "достойните за презрение“ правителства на Великобритания, Франция и Германия за "слуги“ на САЩ, което предизвика ответната реакция от американския държавен глава

Оставете коментар

baner

 FB banner