Путин информира Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган

Путин информира Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган

Руският президент уверил сирийския си колега, че всякакво споразумение между Турция и Русия ще включва борба срещу всякакъв вид тероризъм и сепаратистки стремежи на сирийска земя, предаде Ройтерс

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си колега Башар Асад, за да го запознае с резултатите от срещата си с турския президент Реджеп Ердоган в Сочи, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Путин изтъкнал, че постигнатото снощи руско-турско споразумение ще помогне за възстановяване на териториалната цялост на Сирия. Асад благодарил на Путин и изразил пълна подкрепа за резултатите от срещата. Той уверил, че сирийските граничари са готови да се разположат заедно с руската военна полиция на сирийско-турската граница, посочил Песков.

В съобщението на сирийското президентство за телефонния разговор се посочва, че Путин обсъдил с Асад обстановката в северна Сирия. Руският президент уверил сирийския си колега, че всякакво споразумение между Турция и Русия ще включва борба срещу всякакъв вид тероризъм и сепаратистки стремежи на сирийска земя, предаде Ройтерс.

Асад изтъкнал пред Путин твърдото си противопоставяне на всякакво нахлуване на сирийска територия под какъвто и да е претекст и добавил, че Сирия ще продължава да се бори срещу тероризма с всички законни средства.

Източник: БТА

Оставете коментар