Руската армия се въоръжава с техника за война в градски условия

Руската армия се въоръжава с техника за война в градски условия

През 2020 г. руското министерство на отбраната ще снабди армейските танкове и бойни коли с комплекти за допълнителна защита, за да се използва бойната техника по-ефективно в градски условия

Това заявява в интервю за "Известия" генерал-майор Сергей Бибик, началник на управление в министерството, съобщава БТА.

"Опитът, натрупан в локални въоръжени конфликти, ни позволи да завършим работата по създаването на модерни комплекти за допълнителна защита на серийни танкове и бойни превозни средства на пехотата за техните операции в градските райони. През 2021 и 2022 г. ще се появи оборудване, което ще оптимизира парка от съоръжения за ремонт и евакуация", каза още Бибик. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Същевременно за специалните сили от руската армия ще бъдат купени модерни бъгита "Охотовед" и бронирани коли "Есаул". Войските ще получат общо 15 нови модела автомобилна и бронирана техника, "усъвършенствана въз основа на бойния опит от последните локални въоръжени конфликти", включително танкове Т-80БВМ и Т-90М.

Армията ще бъде снабдена и с многофункционални товарни превозни следства, "Мотовоз-М" и "Торнадо-У", на които е предвидено да се монтират допълнително различни видове оръжия.

За мотострелковите части са разработени нови бронирани коли "Тайфун-К" 4х4 с дистанционно управляем картечен модул, а за медицинските подразделения - защитени санитарни коли, добавя руският генерал.

Оставете коментар