Путин откри нова магистрала Москва - Санкт Петербург

Путин откри нова магистрала Москва - Санкт Петербург

В разговор със строителите на магистралата Путин отбелязал, че това е първото съоръжение от подобен тип в историята на страната

Руският президент Владимир Путин открил магистрала между Москва и Санкт Петербург, съобщават руските медии, цитира Епицентър.бг.

В разговор със строителите на магистралата Путин отбелязал, че това е първото съоръжение от подобен тип в историята на страната. Държавният глава похвалил строителите, изградили пътното съоръжение, като отбелязал, че "има с какво да се гордеят".

"Това е добър пример за публично-частно партньорство - участие взеха както държавата, така и частни компании. Всички работеха като един екип - и френските, и турските строители, за да постигнат този резултат. И успяха", заявил Путин. Президентът отбелязал, че в проведеното обществено допитване за името на новата магистрала най-много гласове събрал вариантът "Нева".

"Така и ще я назовем", казал държавният глава.

Владимир Владимирович споделил със строителите, че често пътува между двата главни града на Русия и пътят му отнема около девет часа. По новото трасе е шест, информирали го те.

След тържествената церемония той се качил на произведена в Русия лимузина Aurus.

Автомагистралата М-11 е дълга 669 километра. Таксата за използването на пътя варира от 1500 от 2000 рубли (приблизително между 21 и 28 евро).

Новата магистрала на практика дублира вече съществуващата М10, която отдавна не може да поеме целия автомобилен поток, подчертават руските медии.


Медия

Оставете коментар