Владимир Путин за резолюция на ЕП: Нагла лъжа

Владимир Путин за резолюция на ЕП: Нагла лъжа

"Продължават опитите за изопачаване на историческата истина. Тази вълна не подмина и авторитетни институции и европейски структури", е казал той

Като нагла лъжа е била определена резолюция на Европейския парламент от страна на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС, цитира Новини.бг.

Държавният глава днес се е срещнал с членове на организационния комитет, подготвящ тържествата по повод 75 години от края на Втората световна война. "Продължават опитите за изопачаване на историческата истина. Тази вълна не подмина и авторитетни институции и европейски структури", е казал той.

Стопанинът на Кремъл е визирал резолюцията на депутатите от 28-те, приета на пленарната сесия в Страсбург на 19 септември. В документа се е посочвало, че Съветският съюз и Нацистка Германия като съюзници са разделили и окупирали Полша през 1939 г.

"Този документ ни е поставил под общ знаменател с Третия райх. В Европейския съюз вероятно са забравили кой на 1 септември 1939 г. е нападнал Полша, както и кой е започнал агресията срещу Съветския съюз на 22 юни 1941 г.", е посочил Путин.

"Тези, които оспорват твърденията на ЕС, са обявявани за проводници на някакво влияние на Русия в Европа. Хората, които ревностно защитават тази резолюция, са провъзгласявани на бойци на информационния фронт срещу нас", категоричен е бил президентът на Русия.

Оставете коментар