Алексей Навални е арестуван отново след като обвини в отвличане руските власти

Алексей Навални е арестуван отново след като обвини в отвличане руските власти

Алексей беше насилствено задържан и отведен. Той не оказа съпротива", посочи в Туитър говорителката му Кира Ярмиш, допълвайки, че обиските продължават

Полицията задържа руския опозиционен политик Алексей Навални. Той е арестуван по време на претърсване днес в московския офис на организацията му "Фонд за борба с корупцията", съобщи в социалните медии неговата говорителка, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Алексей беше насилствено задържан и отведен. Той не оказа съпротива", посочи в Туитър говорителката му Кира Ярмиш, допълвайки, че обиските продължават.

Малко преди това опозиционерът публикува видеоклип, на който се вижда как разбиват вратата на Фонда с бормашина и електрически трион.

Нарочно са избрали днешния ден, понеже Алексей щеше да говори в своя онлайн канал, каза Ярмиш.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Само преди ден Навални обвини властите в "отвличане" на един от сътрудниците му, който бил арестуван след обиск и незабавно изпратен да отбие военната си служба в Арктика, предаде Франс прес.

"Те са разбили вратата на Руслан Шавединов, отвлекли го, веднага го качили в самолет и го изпратили някъде в Архангелск, където е откаран с конвой от куп полицаи", съобщи Навални в Туитър.

Шавединов изчезна в понеделник, след като властите са влезли в неговия апартамент в Москва, а след това картата на мобилният му телефон е била деактивирана.

Двадесет и тригодишният младеж е сътрудник в организацията на Навални "Фонд за борба с корупцията", която по-рано тази година беше обявена от властите за "чуждестранен агент" и е разследвана за пране на пари.

 


Медия

Оставете коментар