Руско издание: Столипиново е най-страшното циганско гето на планетата

Руско издание: Столипиново е най-страшното циганско гето на планетата

Пловдивският квартал е обявен за "едно от най- зловещите петна" на световната карта

"Колкото и да е странно, криминалното ядро на планетата се оказа в България – страна, която руснаците асоциират с евтини курорти, пророчицата Ванга и с поп краля Филип Киркоров. В град Пловдив се намира район Столипиново, който е признат за най-опасния в света", пише Lenta.ru.

Сайтът изследва с помощта на Инстаграм "местата, които в никакъв случай не бива да посещавате", като предупреждение към лошия избор на неорганизирани туристи. Пловдивският квартал е обявен за "едно от най- зловещите петна" на световната карта. Изданието отбелязва, че кварталът е кръстен на руския генерал Аркадий Столипин и се смята за най- голямото циганско гето в Европа. В него живеят около 50 000 жители.

Визуално Столипиново е типично ромско гето, разказва изданието. Редом до многоетажните сгради (основно панелни) има незаконно построени частни големи къщи и съборетини. Построените без разрешение обекти периодично биват разрушавани, но на тяхното място бързо се появяват нови, също така незаконно постройки.

Като цяло Пловдив се различава поразително от своя "район-урод“ - това е един от най-старите градове в Европа, пише накрая "Лента.ру". Древният център е добре запазен, там може да се видят останките на античен форум, стадион, театър, други сгради. През 2019 г. Пловдив беше културна столица на Европа. В североизточната му част обаче се е образувало истинско гето, заключава руското издание.

Цялата публикация можете да видите тук

Оставете коментар