Владимир Путин: Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите е стабилна

Владимир Путин: Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите е стабилна

"Винаги можете да разчитате на помощ от руското правителство, бизнеса и обществените кръгове. Всичките ви полезни начинания със сигурност ще получат подкрепа", заяви Путин

Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите е стабилна. Москва отстоява постигането на приемливо решение между Косово и Сърбия, заяви руският президент Владимир Путин, предават РИА Новости и Агенция "Фокус".

„Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите остава стабилна и безопасна“, заяви руският държавен глава.

„Ние отстояваме постигането на жизнеспособно и взаимно приемливо решение между Белград и Прищина за решаване на проблема на Косово въз основа на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации“, заяви Владимир Путин.

Изявлението си руският лидер направи на церемония по приемане на акредитивните писма на чужди посланици в Кремъл. В церемонията участваха 23 новопристигнали посланици на чужди държави, включително от САЩ, Иран, Германия и Австралия.

"Винаги можете да разчитате на помощ от руското правителство, бизнеса и обществените кръгове. Всичките ви полезни начинания със сигурност ще получат подкрепа", заяви Путин.

Оставете коментар