Путин: Ситуацията с коронавируса в Русия е под контрол

Путин: Ситуацията с коронавируса в Русия е под контрол

До момента в Русия са установени 114 случая на заразяване с новия коронавирус

Руският президент Владимир Путин увери днес, че епидемиологичната ситуация в страната е под контрол, предаде Франс прес, цитирано от Дарикнюз.бг.

До момента в Русия са установени 114 случая на заразяване с новия коронавирус.

"Ситуацията като цяло е под контрол", каза руският президент. Путин заяви, че мерките, взети от февруари насам, като затварянето на границата с Китай, са предотвратили до момента "масово проникване и разпространение на болестта в Русия".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Руският президент препоръча днес на гражданите да не се запасяват с хранителни стоки, тъй като доставките по магазините са осигурени, предаде ТАСС.

Държавният глава говори при посещение в центъра за мониторинг на ситуацията с коронавируса, където бе придружен от премиера Михаил Мишустин. Путин се запозна със системата за проверка на наличните запаси от храни и на цените по магазините в отделните региони.

"Сега хората купуват много хранителни стоки. Всъщност няма никакви проблеми. Ситуацията с доставките у нас е много стабилна", посочи Мишустин.

"Най-важното е хората да разбират, че /ситуацията/ е сигурна, за да не харчат пари за храни, които после се налага да изхвърлят", каза в отговор Владимир Путин.

Установена е вече самоличността на близо 95 процента от гражданите на Русия, които са се върнали от страни огнища на новия вирус, съобщи на президента кметът на Москва Сергей Собянин, който информира Путин за контрола върху тази група лица.

Оставете коментар