Путин: Октомврийската революция беше огромна държавна трагедия за Русия

Путин: Октомврийската революция беше огромна държавна трагедия за Русия

"Октомврийската революция без съмнение е едно най-големите събития в световната история. Това беше пролог към огромна битова трагедия, която уби милиони хора", заяви президентът, като отбеляза необходимостта от "преодоляване" на последствията от тези събития

Руският президент Владимир Путин изрази мнение, че Октомврийската революция от 1917 г. е била „огромна държавна трагедия“ за Русия, чиито последици трябва да бъдат преодоляни, предават TACC и Агенция "Фокус".

Президентът заяви, че нацията трябва да преодолее разделенията на миналото и да продължи напред, ако иска да еволюира в уверено и проспериращо общество.

"Ако искаме да имаме уверено, добро бъдеще, трябва да преодолеем всички тези разделения на миналото и заедно да продължим напред", каза той на среща с представители на обществеността на Крим и Севастопол.

По-конкретно Путин спомена събитията от Октомврийската революция от 1917 г., която според него е довела до „голямата държавна трагедия“, последствията от която трябва да бъдат преодолени.

"Октомврийската революция без съмнение е едно най-големите събития в световната история. Това беше пролог към огромна битова трагедия, която уби милиони хора", заяви президентът, като отбеляза необходимостта от "преодоляване" на последствията от тези събития.

„Ако искаме да имаме бъдеще, трябва да знаем миналото си и това минало не трябва да ни разделя, въпреки разликата в подходите за оценка на случващото се днес и разликата в мненията за това как да развиваме страната, по какви начини да се движим", допълни държавният глава.

Оставете коментар