Русия може да премахне забрана за продажба на алкохол онлайн

Русия може да премахне забрана за продажба на алкохол онлайн

Забраната за продажба онлайн на алкохол в Русия действа от 2007 г.

Русия може да премахне непопулярна забрана за продажба на алкохол онлайн, след като гражданите бяха призовани да стоят у дома заради пандемията от коронавируса, предаде АФП.

В Русия продажбите на алкохол онлайн са забранени заради правилата за проверка на личната карта и забраната за купуване на спиртни напитки след 23 часа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Идеята за премахване на рестрикцията се обсъжда от няколко години, но депутати отхвърляха предложения законопроект, предаде БНР.

Сега заместник-министърът на търговията и промишлеността Виктор Евтухов заяви, че решението за отпадане на забраната е предложено отдавна от финансовото министерство и е възможно да бъде взето решение по-бързо.

Забраната за продажба онлайн на алкохол в Русия действа от 2007 г. По-рано в. "Ведомости" съобщи, като се позова на свои източници, че министерството на финансите е внесло пореден законопроект по въпроса. Според документа онлайн-търговията ще се въвежда поетапно. Първо в интернет ще бъде разрешена продажбата на руски вина, след това на бира.

Вчера шефът на "Сбербанк" Герман Греф се обяви за легализиране на доставките у дома на лекарства без рецепта и алкохол заради ситуацията с коронавируса. 

Оставете коментар