Първа жертва от коронавирус в Русия

Първа жертва от коронавирус в Русия

"Пациентката е имала редица хронични заболявания", подчертава оперативният щаб в Москва

Възрастна жена, която е имала потвърден коронавирус от нов тип, е починала в болница в Москва, съобщиха в четвъртък от оперативния щаб по контрол и мониторинг на ситуацията с коронавируса в руската столица. Както подчертават от щаба, пациентката е имала редица хронични заболявания, предава ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".

„Пациентката на 79 години беше хоспитализирана на 13 март, но по лично настояване на роднините от 14 март премина на лечение в частна медицинска организация. След като се получи положителен резултат от анализа за коронавирусна инфекция, тя незабавно бе прехвърлена в болница за инфекциозни заболявания. Възрастната пациентка имаше редица хронични заболявания“, казаха от централата.

От там уточниха, че във връзка с дихателната недостатъчност, жената е получила интензивна терапия в условията на реанимация. В инфекциозната болница тя е била в изолиран блок. "Смъртта е настъпила вследствие на пневмония на фона на много тежка съпътстваща  патология: диабет, хипертония, исхемична болест на сърцето, атеросклероза на коронарните съдове и аортата, бъбречнокаменна болест, хронична пулмонална хипертензия, цереброваскуларна болест", обясняват от щаба. 

На пациентката е оказана интензивна терапия, съобщава главният лекар на инфекциозната болница.

 

Оставете коментар