Русия тества шест варианта за ваксини за новия коронавирус

Русия тества шест варианта за ваксини за новия коронавирус

"Нашите учени ги създадоха за много кратко време, за два месеца, използвайки съществуващите разработки и на практика най-новите биотехнологии", каза Михаил Мишустин

В Русия се провеждат тестове на шест варианта за ваксина за новия коронавирус, предава TACC, цитирана от "Фокус".

Тестовете целят да потвърдят тяхната безопасност и ефективност и резултатите се очакват в близко бъдеще. Това обяви руският премиер Михаил Мишустин на заседание на правителствения координационен съвет за противодействие на разпространението на COVID-19.

Той каза, че основната цел на инициативата е да се предотврати масовото разпространение на коронавируса и добави, че в страната властите ще следят и контролират ситуацията. Това е свързано не само с въвеждането на ограничения, затваряне на летища и отменянето на масови събития, но и с разработването на ваксина срещу вируса, подчерта премиерът.

"В момента в Русия се тестват шест такива (ваксини). Нашите учени ги създадоха за много кратко време, за два месеца, използвайки съществуващите разработки и на практика най-новите биотехнологии", каза Мишустин. Според него работата по ваксините продължава ден и нощ.

"И в близко бъдеще се надяваме, че безопасността и ефективността на тези разработки ще бъдат потвърдени, те могат да бъдат използвани за предотвратяване и контрол на епидемията", подчерта премиерът.

Оставете коментар