Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Кметът на Белград отрече да има 24 апартамента в България

Кметът на Белград отрече да има 24 апартамента в България

Синиша Мали твърди, че имал само едно жилище у нас, декларирано когато беше съветник на сегашния премиер Александър Вучич

Кметът на Белград Синиша Мали отрече медийната информация, че притежава 24 апартамента по българското Черноморие. За това пише във вторник онлайн порталът Balkan Insight (“Болкан инсайт“), след като вчера Nbox цитира разследващи медии за корупционния скандал.

В свое изявление кметът поясни, че имал един имот, за който е обявил като съветник на сегашния премиер и ексминистър на външните работи Александър Вучич. „Имам само един апартамент в България, за който съм уведомил Агенцията за борба с корупцията, когато бях станал съветник на вицепремиера през януари 2013 г.“, пише Синиша Мали. Тук той потвърждава информацията на разследващите журналисти, че е регистрирал само един апартамент в България на собствено име, а останалите - на мрежа от офшорки.

В изявлението си Мали казва, че преди да заеме държавна служба, в „продължение на 20 години“ е консултирал свои клиенти как да купуват жилища „с оптимален данък или как да преструктурират бизнеса си“. Същевременно според журналистическото разследване, в нов комплекс в центъра на сръбската столица той разполага с цели 2 апартамента и три гаража.

Според мрежата за разследване на престъпленията и корупцията KRIK и българския сайт „Биволъ“ Мали е купил 24 апартамента по българското Черноморие – в луксозния комплекс „Св. Никола“ в Черноморец. През 2012 и 2013 г. ги е оформил на две офшорни компании със седалище на Британските Вирджински острови.

Николай Марченко, Nbox

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner