Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Горското в Габрово все пак се обзавело с хибриден Лексус (Видео)

Горското в Габрово все пак се обзавело с хибриден Лексус (Видео)

Директорът Иван Недков шофира автомобила, въпреки че скандалната обществена поръчка за наема му беше спряна

Шефът на Северноцентрално държавно предприятие Иван Недков все пак си е взел хибриден Лексус. Това показа предаването "Разследване" по Нова телевизия, след като Nbox първи съобщи през миналата година за скандалната обществена поръчка и последвалото й сваляне от сайта на горското в Габрово.

В нарушение на закона вече 7 месеца от горското държат в сянка резултата - взели ли са колата или са спрели поръчката. В това време колегите от "Разследване" неколкократно заснели директора на предприятието Иван Недков да кара хибриден автомобил, досущ като набелязания. Той заяви, че поръчката е оттеглена със заповед и отрече да кара подобен автомобил.

Разбира се, твърдението на Недков, че поръчката е оттеглена със заповед е лесно доказуема лъжа. Още на 20 ноември Nbox написа, че поръчката внезапно е изчезнала от портала на горското, както и не присъства в сайта на агенцията за обществени поръчки. В последствие линкът към обществената поръчка, който след нашата статия бе неактивен, се активира едва през последните дни, явно в резултат на разследването на колегите от "Нова телевизия".

В репортажът на предаването пък следва и друга лъжа, че в момента Недков не кара хибридния Лексус. Дни преди разговора пред камера, хибридният автомобил е паркиран пред северноцентралното предприятие в Габрово, където Недков е директор. Зад волана с бяла шапка и синя риза той излиза от портала. Засечен е и на паркинг в Габрово до спрелия хибрид. Друг ден отново го кара из града и пътува с него към имението си в близко село.

Nbox припомня, че горското в Габрово беше в центъра на огромния скандал със закупуването на луксозни джипове за близо 200 000 лв. от държавни предприятия. Именно нашата медия първа се натъкна на обществената поръчка за возилото в Габрово и в последствие скандалът се разрастна, като се чуха дори призиви за оставки на министри. В последствие държавното предприятие в Габрово отмени поръчката си за джип.

Видео от репортажа на "Разследване", изготвен със съдействието на Nbox, вижте тук:

 

 

 


Медия

Свързани статии (по етикет)

1 Response Found

  • Връзка на коментара
    МУНЧО Четвъртък, 14 Юли 2016 12:53

    Прекрасен тандем ...Иван Недков и далавараджията-джамбазин Венци Тойотата. Той Венци винаги си е бил по далаверите....напоследък след като стана шеф на Ловното сдружение в Габрово, отдаде имотите им на безценица, пусна без пари там своя приятел -масон Мариян Костадинов да си държи бусовете там. Кой знае какво още ще открадне или далавероса като шеф на Ловното...той си е такъв. Той и затова се натисна за тази позиция.

Оставете коментар