НОВ СКАНДАЛ: В Москва правят конкурс "Мис бикини 2017" на българската църковна земя, докато вярващите се молят на фона на хаус музика

НОВ СКАНДАЛ: В Москва правят конкурс "Мис бикини 2017" на българската църковна земя, докато вярващите се молят на фона на хаус музика

Самонастанил се фитнес клуб прави конкурс "Мис фитнес бикини" по време на черешова задушница на земята на българския храм в Москва 

На 2 юни на фона на силна хаус музика заради шоу програма по избора на "Мис фитнес бикини 2017" в Москва, е на път избухна нов скандал между Русия и България.

Проблемът е, че веселието в руската столица по повод откриването на фитнес-клуб "Сеткач gym" бе проведено в непосредствена близост до храма на българското подворие "Успение на Пресвета Богородица".

Снимка от конкурса "Мис фитнес бикини 2017"

По същото това време обаче в храма протича служба със заупокойно последование (парастас) заради навечерието на Задушница преди празника Петдесетница.

Както става ясно по-късно, съдържателите на фитнес-клуба не само не съжаляват за случая, но и обещават, че нямат никакво намерение и в бъдеще да се съобразяват с всекидневните сутрешни и вечерни богослужения в храма. Това пък от своя страна поставя богомолците пред избора, или да търпят силната музика, или да изберат по-тих храм за своите молитви.

Всъщност, хангарът, в който се намира неправомерно построения фитнес-клуб, официално принадлежи на Българското подворие по кадастров план, което е подвластно пък на Московския Патриархат и е част от културно историческо наследство.

В реалност обаче, имотът не е български, защото е отнет незаконно, въпреки липсата на разрешението от Светейшия Патриарх Кирил и въпреки категоричното несъгласие на председателя на подворието архимандрит Теоктист (Димитров), твърдят от Българското подворие.

Допреди превръщането му във фитнес клуб, въпросният хангар е използван единствено за футболно игрище от никому неизвестна организация. Игрището обаче е закрито именно заради силния шум.

Четири поредни години архимандрит Теоктист се бори да възстанови нарушените ни права на собственост, но не получава реална помощ от никого.

Българската държава също гледа да стои далеч от спора и не подава ръка на църквата ни.

Любопитно е, че имотът се отчуждава под вид на строго секретна програма от Администрацията на Президента на Руската Федерация или поне така обяснява пред нас едно от лицата Степанов Павел Викторович с удостоверение №0183 от управление на специални програми на Президента на Руската Федерация. Всички други участници от неправомерния захват на част от българското подворие отказват да назоват свойте имена и фамилии, като се уповават на строго секретния указ от президента на РФ.

 

В хода на журналистическо разледване направено от "Медиа Мост България" на 02.06.17г. спрямо българският журналист Борис Анзов бе употребена груба физическа сила.

По случая е уведомена Администрацията на Президента на Руската Федерация, Руското Външно Министерство, Руската Патриаршия, Българското Посолство в Москва и местните органи на властта.

От Москва, Русия за "Медиа Мост" Борис Анзов

NBOX.BG


Медия

Оставете коментар