Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Капан за туристи? Паркомясто пълни хазната на Община Созопол

Капан за туристи? Паркомясто пълни хазната на Община Созопол

Паркомясто, превърнало се в капан за туристи, пълни бюджета на Община Созопол. Зрител на NOVA сигнализира, че колата му е била вдигната от паяк през почивните дни от паркинг край сградата на общинската администрация в морския град

По думите на потърпевшия автомобилът му е вдигнат незаконно и затова ще си търси правата в съда.

Илиян Петракиев пристигнал в Созопол със свои гости от Русия, за да разгледат археологическите разкопки. В неделя следобед паркирал в непосредствена близост до общината. Паркингът бил обозначен като служебен, а в повечето клетки пишело „служебен абонамент". Паркирах на място, на което не пише абсолютно нищо, подчертава Илиян. Това се случва на паркинга зад общината, който явно е определен за служебен, като са поставени знаци „Забранено влизането" и „Принудително преместване".

Мъжът си признава нарушението, но твърди, че общината също е нарушила Закона за движение по пътищата. Сега потърпевшият иска обяснение от общината за действията на служителите й. След това възнамерява да заведе гражданско дело. Оптимист е за изхода от него, защото през 2001 г. вече е печелил подобно срещу Община Велико Търново.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner