Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Абсурд: Електрически стълб в средата на пътя

Абсурд: Електрически стълб в средата на пътя

Електрически стълб от години стои в средата на улицата в пловдивското село Пъдарско

И въпреки че може да стане причина за тежко пътно произшествие, никой досега не си е направил труд да го премести, предаде Нова телевизия.

Кметицата на селото Мария Вълева обясни, че е водила кореспонденция с EVN в Пловдив, но от там обяснили, че кметството трябва да инициира преместването на стълба за сметка на Община Брезово. 

"Стълбът е собственост на EVN, затова считам, че те трябва да се погрижат и да поемат разноските", каза кметицата. 

Представител на енергодружеството бе категоричен, че утре стълбът ще бъде преместен, въпреки че няма да бъде заплатено, а разходите по закон е редно да бъдат поети от местната администрация. 

Мария Вълева пък призова КЕВР да признае разходите, които EVN ще направи за преместването на стълба, за да не се натоварва и без това недостатъчният бюджет на общината.

През май 2015 г. снимка на стълб по средата на нов асфалтиран път в Трънско разбуни Facebook. Тя бе направена на 2 май от Ралица Згалевска на връщане от Музея на киселото мляко в с. Студен извор, Трънско. Жената бе изпратила имейл до община Трън и Агенция "Пътна инфраструктура".  

Свързани статии (по етикет)

  • МВР се закани на опасните шофьори

    В традиционната си сводка за актуалната пътна обстановка за утрешния ден от МВР излязоха със заглавие "Нулева толерантност спрямо всички водачи, които с рисковото си поведение на пътя застрашават безопасността на движението". 

  • Парламентът въведе таван до 5000 лв. за далечни роднини при смърт на пътя

    Парламентът въведе таван до 5000 лв. за близки, извън родствения кръг на загинали при ПТП. Таванът бе въведен, след като народните представители приеха промени в Кодекса за застраховането на второ четене, предаде агенция „Фокус“.

  • Най-честите грешки на шофьорите

    Всеки трети шофьор у нас е санкциониран поне веднъж в годината. Това показват данните на Индекса за безопасно шофиране, изготвен от един от най-големите застрахователни брокери у нас, посочва NOVA.

Оставете коментар