Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Скандалът се разраства: Депутатът – патриот не декларирал и милиони левове!

Скандалът се разраства: Депутатът – патриот не декларирал и милиони левове!

Както вече Би Нюз съобщи, депутатът- патриот Йордан Апостолов бе уличен от Сметната палата за недекларирано имущество. Оказва се, че печално известният патриот е пропуснал да декларира и задължения за милиони левове.

Ето какво още не е декларирал според сметната палата Йордан Апостолов: солидарно задължение по банков кредит в размер на 1 400 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху нива с площ от 891,340 дка в с. Славеево, също за себе си и съпругата ипотекарни и солидарни задължения по револвираща кредитна линия в максимален размер на 250 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху собствените им недвижими имоти в с. Славеево и ипотекарни и солидарни задължения по договор за стандартен инвестиционен кредит в размер на 1 200 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху собствените им недвижими имоти, както и данни за съпругата - притежавани дялове в "ХЪНТЪР ХАУС 2010" ООД, гр. Добрич и "СИДОМ" ООД, с. Славеево, общ. Добричка.

Видно е, че депутатът притежава задължения надхвърлящи многократно сумата от 5000 лева. И тук скандалът се разраства защото цъфна още едно нарушение на патриотара. Оказва се, че същия не е декларирал тези задължения в декларацията си за конфликт на интереси, която можете да видите тук: http://parliament.bg/pub/REG/144119iordan_apostolov_apostolov_t2.pdf

Експерти недоумяват каква е причината депутатът да не декларира имущество и задължения за милиони левове. Според тях е извършено прикриване на конфликт на интереси, както и злоупотреба със служебно положение.

Припомняме, че на 10 май 2017г. депутатът Йордан Апостолов внесе законопроект на закона за опазване на земеделските земи. От недекларираната
информация експертите споделят, че е възможно депутата чрез внесения от него законопроект да е целял обслужване на личните си бизнес интереси. Неправитествени организации вече подготвят сигнал до главния прокурор. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар