Неделя, 21 Април 2019
Неделя, 21 Април 2019
Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Месечно хващат по 10 водачи-пушачи, които димят на пътниците

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар