Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

Родител наби седмокласник заради тормоз над деца

Родител наби седмокласник заради тормоз над деца

Пореден случай на агресия в училище - баща нападна седмокласник в Златарица заради системен тормоз над децата му.

Преди дни гневният родител влязъл в училищния стол, издърпал ученика на двора и го нападал. Момчето е с отоци и охлузвания по главата и дясната ръка. Майка му показа документи от лекар, които доказват пораженията от побоя, предаде bTV.

Майката разказа, че се затичала към бияча и той я заплашил с думите "Ще ти пръсна главата". Намесата на бившия й съпруг прекратила сблъсъка. 

Пред камерата момчето трудно обясни какво се е случило, не можа да прочете заглавието на един учебниците му и не беше в състояние да напише „Съжалявам”.

Биячът пък разказа, че е стигнал до крайната мярка след системен психически и физически тормоз над децата му.  

Директорката на училището Христина Ганчева призна, че преди месец е имало подобен случай с участието на битото момче и то ще получи забележка. 

Училищното ръководство осъжда насилието над седмокласника. Самото момче е наказвано многократно - за невлизане в час, обиди към учители и ученици и сбивания. 

"Многократно е разговаряно с ученика, включително ресурсен учител, включително колеги, закрила на детето, местната комисия, всеки един се е озовал на помощ да разговаряме и да търсим причините защо се стига до това положение”, каза училищният психолог в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” Бела Димитрова.

В училището признават, че действащите законови механизми за справяне с проблемните деца не дават резултат. 

„Всички действия, които ние имаме право да предприемаме, са свързани само и единствено с описване на случаите, със сигнализиране на всички институции, което ние сме направили”, коментира още директорката.

Седмокласникът отново е на училище. Саморазправилият се родител е осъден на глоба от 100 лв. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар