Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

„Чудесното изцеление“ на Юлия Скрипал

„Чудесното изцеление“ на Юлия Скрипал

Внезапното подобряване на състоянието на Юлия Скрипал, дъщерята на бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал, свидетелства, че не е била отровена с „Новичок“

Това заяви бившият член на комисията по биологическо оръжие към ООН Игор Никулин. Експертът  смята, че въобще цялата представена история на широката общественост, е планирана провокация срещу Русия, подготвена от британските спецслужби съвместно с ЦРУ.

Телевизия  Sky News съобщи, че Юлия Скрипал, дъщерята на Сергей Скрипал е дошла в съзнание  и вече може да се храни и говори, а състоянието й бързо се подобрява.

„Това са добри новини. Радваме се за гражданката на Руската Федерация Юлия Скрипал. Но въпросният факт свидетелства, че в никакъв случай не може да става въпрос за отравяне с използването на бойното отравящо вещество  А-234 „Новичок”, както твърди премиерът на Великобритания Тереза Мей“, заяви пред РИА Новости експертът.

„Ако отравянето беше с „Новичок“, и двамата Скрипал отдавно нямаше да са живи. И въобще нямаше да имат и шансове да оцелеят, ако са отровени с „Новичок“, или ако не са получили антидот в рамките на 2-3 минути веднага след отравянето“.

Експертът добавя още, че за веществото А-234, известно още като „Новичок“, американците и британците знаят доста, тъй като се занимават с него в последните 25 години. „За цялото това време, при темповете на развитие на науката и технологиите, вече е възможно да са успели да направят нещо друго. И това друго, по всяка вероятност, е аналог на „Новичок“. Тоест тяхна си разработка някаква, по нова рецепта“.

И между другото, британските специалисти, са стигнали до извода, че веществото с което са отровени баща и дъщеря Скрипал е разновидност на изобретеното в Съветския Съюз вещество. И че то или има по-слабо действие, или британците са подбрали ефективен антидот, който може да се инжектира и човек да оживее.

А това, косвено потвърждава факта, че Великобритания и САЩ се занимават с разработките на химическо и биологическо оръжие“.

„Тази операция е проведена под абсолютния контрол на британските спецслужби. И готовата линейка, която се е оказала веднага на мястото и която е знаела какво именно да инжектира на отровените. И тук може да имаме две версии. Или това е фалшификация на доказателствата, или използваното вещество е друго и по-малко токсично“, констатира експертът.

Припомняме, че досега Великобритания не е представила каквито и да било доказателства по версията си, освен презентация от 6 слайда, която изглежда по-скоро несериозно.

Също така, за съдбата и състоянието на руските граждани Юлия и Сергей Скрипал, информацията идва единствено от средствата за масова информация, а Великобритания не предоставя никакви данни на Русия и отказва достъп до тях.

Източник: bgr.news-front.info

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар