Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Шефът на Терем - Флотски Арсенал прикрил тежка катастрофа със служебния си автомобил

Шефът на Терем - Флотски Арсенал прикрил тежка катастрофа със служебния си автомобил

На 15 януари 2018 година край село Цар Калоян, област Разград, в 6:10ч. сутринта със служебния автомобил “Волво” катастрофира новият шеф на „Терем – Флотски Арсенал“ Варна Данко Момчилов.

„Волвото“ е служебно, закупено от „Терем“ София, принадлежало преди това на Министерството на отбраната. Шофирал е Данко Момчилов и е бил сам в служебния автомобил. Тук е много интересно да добавим, че Момчилов се е връщал от Русе след среща с негова близка – Ани от корабната в Русе (позната като момичето на капитаните от далечно плаване).

Скандалът продължава по безобразен начин и заради това, че служебното Волво, което е смляно при катастрофата, в момента е скрито в … частен двор! Вместо да бъде обект на експертиза или в оторизиран сервиз.

Разполагаме с информация, че служебният автомобил, собственост на МО е тотал щета, но и че още не е изплатен от застрахователя. Разбрахме още че причината за да не изплащат щетата е че пътния лист е нередовен, т.е. че не е попълнен от него лично карайки автомобила.

сн.1

Ние разполагаме с пътния лист с № 0000017525, с начални километри 216714 издаден от началник автотранспорт Сергей Луканов, който по-късно е уволнен от Данко Момчилов , и механик Петров – заверил верността за изправността на автомобила.

сн.2


сн.3

Тук следва друго нарушение, което даже е престъпление. След първото тримесечие са осчетоводени всички разходи сързани с горива на катастрофиралия автомобил за месец януари. Разполагаме с информация, че пътният лист за месец януари обаче все още не е отчетен. Както ви казахме , същия е надлежно издаден от началник автотранспорт и зачислен на Момчилов. Разходите за горива извършени чрез картово зареждане на автомобила са осчетоводени без необходимия пътен лист и километри свързани с деня на катастрофата.

Момчилов все още не е отчел командировъчното тъй като няма предхождаща заповед с която да му бъде разпоредено извършването на пътуването .

Осчетоводени разходи без разходни документи представляват нарушение на закона за счетоводството. Ако такива бъдат набавени то ще се влезе в хипотеза на престъпление.

Престъпните закононарушения, които извършва съуправителят Данко Момчилов, са:
1. Според разпоредба на Министерството на отбраната без командировъчно Данко Момчилов не може със служебния автомобил да напуска Варна. Командировъчен лист обаче издаден няма.

2. Няма издаден и пътен лист и към този момент все още не е попълнен и е прибран в шкафа на Момчилов!

3. Служебното Волво, помляно след катастрофата, не е вкарано в оторизиран сервиз, а е покрито в частен двор. Колата се укрива в двор на частен автосервиз в Белослав, собственост на човек от охраната на КРЗ „Терем – Флотски арсенал“  Я.Я.

Разбрахме още, че даже няма образувана проверка по случая, с която да бъде потърсена отговорност от шефа на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна за извършените закононарушения, както и за търсене на отговорност за нанасяне на държавни щети.

Ние се питаме докога ще се бавят началниците на Данко Момчилов и ще си затварят очите за безобразията, които продължава да прави в завода? Докога ще търпим да управляват хора, които явно като получат малко власт и се чувстват над закона. В случая даже седмица след като публикувахме актуално решение на фирмата в която продължава да е съдружник в “Българска дамска мода” ООД, гр. Смолян даже господина не се е стреснал и да излезе от дружеството.
Справка 11-ти май, 11:26 часа:

сн.4

Видно от справката в търговския регистър се обработва само ГО, но няма пусната промяна А4 за излизане от дружеството.

За какво ни говори това? За човек подписал декларация за конфликт на интереси все едно е някакъв безпредметен лист без стойност. За човек, който се вижда НАД ЗАКОНА и дори над своите НАЧАЛНИЦИ. За човек, който се напива до припадък в селската кръчма на село Константиново и излага не себе си, а завода и най – вече Министерството на отбраната.

СТИГА.

Източник: bgregioni.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар