Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Само в Nbox! Мъж падна от постройка към храм-паметника Шипка, с опасност за живота е

Само в Nbox! Мъж падна от постройка към храм-паметника Шипка, с опасност за живота е

Това е пореден инцидент с рушащото се национално съкровище, игумен Онисифор нехае

Броени дни преди традиционния събор на русофилите (5 септември) храм-паметникът Шипка и манастирът към него продължават да се рушат, предизвиквайки инцидент след инцидент. Поредният е от преди часове с паднал от покрива на една от постройките към храм-паметника работник, алармират старозагорци. Той бил е откаран в болницата в Казанлък, откъдето обаче са го препратили в неврохирургията на болницата в Стара Загора. Мъжът е парализиран и е с опасност за живота, потвърдиха източници на Nbox от болницата.

По първоначална информация 40-годишният мъж е част от групата работници от Самоков, наети за ремонт от игумена на манастира, архимандрит Онисифор.

В момента храм-паметникът е занемарен, неподдържан и обрасъл с трева, като само преди дни на детската площадка зад него служители са убили две усойници, което поставя под реална заплаха живота на всеки посетители, включително и на деца.

Апашите също си разиграват коня, както си пожелаят – на паркиннга миналата седмица са разбити и окрадени две коли.

От северната фасада на храм-паметника „Рождество Христово“ пък падат парчета, за което неведнъж са постъпвали сигнали от граждани до различни институции. Десетки от тухлите, с които е украсена 53-метровата камбанария, са буквално „изядени“ от дъждовете и снеговете.

Припомняме, че величествената църква е подарена на България от Русия, и е собственост на  Българската православна църква, а се стопанисва пряко от игумен Онисифор, който очевидно не умее да стопанисва повереното му национално съкровище.

По повод днешния инцидент той отказа всякаква информация и коментар.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар