Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Свидетели проговарят в прокуратурата срещу скандалния чиновник от ДФ "Земеделие"!

Свидетели проговарят в прокуратурата срещу скандалния чиновник от ДФ "Земеделие"!

Янаки Червеняков беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция

Над сдобилия се със скандална слава чиновник от ДФ "Земеделие" Янаки Червеняков, който беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция, се сгъстяват черните облаци. Името на Червеняков нашумя след серия репортажи, от които стана ясно, че той има огромно имане. Наскоро обаче съдът скандално го възстанови на поста му и сега той отново се изживява като принца на Монако,  пише БЛИЦ и предрича, че рахатът му може да приключи съвсем скоро.

Срещу Янаки Червеняков се готви да проговори кмет на населено място, който ще разкрие в прокуратурата прелюбопитни сведения за дейността му. БЛИЦ пише, че техен източник е съобщил, че представител на местната власт ще разкрие скандални действия на чиновника, с които той е отправял намеци на него и негови колеги, че ще имат сериозни проблеми с внесените за одобрение в ДФ "Земеделие" проекти, ако не го почерпят сериозно.

Градоначалникът и колегите му твърдели, че Червеняков действал не само от кабинета си в ДФЗ, но и си позволявал да привиква някои от тях в имение в "Драгалевци". Това се налагало, защото се съмнявал, че подслушват офиса му. По думите на градоначалника и негови колеги, Червеняков притежавал милиони, но предпочитал за по-сигурно да ги държи в кеш в различни сейфове. За да не бие на очи, парите се водили на имената на негови близки роднини и на новата му тръпка, чиято сестра също работи в златния ДФ "Земеделие". Това е негова запазена марка, тъй като скандални репортажи разкриха, че част от лъскавия автопарк на Червеняков се води на името на баща му, който е детски лекар.

Чиновникът, който спокойно може да се изкачи в класацията на най-богат държавен служител, имал голямо влечение и към луксозните часовници от благородни метали. Когато не е на работното си място, той е забелязван със златен "Ролекс" от модела "Яхт мастер", който обичал да редува с не по-малко скъп представител на "Аудемар и Пиге".

Прокуратурата е влязла в следите на чиновника, а Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) също се готви да му обърне сериозно внимание. И когато камъните се стоварят върху главата му, роднините скоро могат да забравят за него, но не и за наличностите в строго охраняваните метални каси, до които имат достъп. И тогава чиновникът може да се окаже в ситуация, от която няма да има никакъв изход, пишат от БЛИЦ.


Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар