Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

Братя Диневи дават Волен Сидеров на съд за клевети и обиди

Братя Диневи дават Волен Сидеров на съд за клевети и обиди

В обръщение до медиите те отричат, че техни обекти не се проверяват от органите на реда

„Диневи груп” отрекоха твърдението на депутата и лидер на „Атака” Волен Сидеров, че техни обекти по българското Черноморие не се проверяват от органите на реда, защото в тях почиват членове на правителството. В декларация до медиите те съобщават, че ще съдят Сидеров за клевета.

След поредната акция „Шум” на вицепремиера Валери Симеонов коалиционният му партньор  - лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че действията на РЗИ и полицията по затваряне на заведения заради шума са незаконни и действат избирателно, като съсипват едни бизнеси в полза на други.

Ето пълния текст на декларацията от "Диневи Груп":

През последните дни по наш адрес бяха изречени неверни твърдения от народния представител Волен Сидеров. Уважението към истината изисква да поясним:

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Ние сме инвеститори и не управляваме пряко стопански обекти. Отдаваме под наем стотици помещения, в това число и на „Марина Диневи“- там развиват дейност ресторанти, клубове, магазини и т.н.  Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсен от отделните наематели.  
    
Изявлението, че членовете на всички правителства имат подарени апартаменти при нас, е невярно и в разрез с бизнес логиката. Нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега при нас. За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици. Твърдението, че „Марина Диневи“ е построена „с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това“, е невярна манипулация. През последните 12 години яхтеното пристанище е проверявано от всички възможни контролни органи на Република България – заключението им е, че всичко е законно.

Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и  неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар