Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Нов скандал с Volkswagen

Нов скандал с Volkswagen

Скандалът "Дизелгейт", който засегна Volkwagen и все още не е отшумял, а загубите за VW от него се изчисляват на 25 милиарда евро, доведе до сериозно разследване на германския концерн.

Вследствие на него, сега на път е нов грандиозен скандал, отново свързан с марката VW, но засягащ бензиновите ѝ модификации. По-конкретно става дума за вредните вещества, изхвърляни от бензиновите мотори на Volkswagen, Audi и Porsche в атмосферата.

Информацията е на немското издание Bild am Sonntag, което се позовава на данни от прокуратурата в Мюнхен, която води разследването. Съгласно цитираните документи, в бензиновите коли на Volkswagen, Audi и Porsche и по-конкретно във версиите с автоматични трансмисии е открит нов измамен софтуер.

Във въпросната електроника, която е инсталирана в автоматичните скоростни кутии на трите марки, е откритата програма за управление, която прави така, че занижава реалните вредни емисии. Измамният софтуер влияе и на показанията за разход на гориво на немските бензинови автомобили.

Източник: fakti.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар