Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Скандал! Връщат в митницата осъден на 7 години за контрабандни цигари!

Скандал! Връщат в митницата осъден на 7 години за контрабандни цигари!

През 2012 г. Владимиров беше част от т.нар. "цигарено дело" и беше осъден на 7 години затвор за 22 млн. къса контрабандни цигари

Кюстендилският митничар Георги Владимиров-Фози отново се е върнал в системата на бял кон. Фози беше началник на митнически пункт "Олтоманци", където отново работи от няколко месеца. За завръщането му е помогнал депутатът Кирил Калфин от ГЕРБ, пише BIG5.

Владимиров се връща на работа в системата след като Върховният административен съд отмени като незаконосъобразна заповедта на директора на Агенция „Митници”, с която Фози бе освободен от длъжността „началник на митнически пункт” с ранг V старши в Регионална митническа дирекция София. Това е четвъртото връщане на митническия шеф след решение на съда заради незаконосъобразно уволнение, припомнят от системата.

През 2012 г. Владимиров беше част от т.нар. "цигарено дело" и беше осъден на 7 години затвор за 22 млн. къса контрабандни цигари. Магистратите се съгласиха с тезата, че той нееднократно е улеснявал Борислав Манджуков за пратките на късовете. От няколко месеца обаче той отново е в системата. BIG5 потърси Фози, който обеща да разговаря с наш репортер, но така и не вдигна повече телефона си.

Проверка на NBOX установи, че Георги Владимиров е отстраняван от системата на Митниците четири пъти. Фози е в системата от 1991 г., като е заемал ръководни постове на ГКПП – Гюешево и МП - Олтоманци. Владимиров е възстановен на поста началник на Митнически пункт Олтоманци със заповед от 09.07.2018 г. на  директора на Агенция "Митници" Георги Костов. Заповедта е на основание чл.122, ал.1 от Закона за държавния служител, във връзка с решение на Административен съд  София-град, потвърдено на 21.06.2018 г. от Върховен административен съд.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар