Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Общинска съветничка от БСП в Годеч продаде партията си на ГЕРБ! БСП знае ли какво правят общинските й съветници по места?

Общинска съветничка от БСП в Годеч продаде партията си на ГЕРБ! БСП знае ли какво правят общинските й съветници по места?

Зорка Александрова е дългогодишен активист на БСП, работещ изцяло за интересите на ГЕРБ в Общината. Цял Годеч знае, че тя прави каквото кметът й каже, за да си запази директорския пост, казват пред медията ни жители на града. Ние сме малък град и затова всички знаят, че винаги гласува на общински заседания с ГЕРБ, продаде партията си

Името на Зорка Александрова стана известно преди три дни, когато родители на деца от детска градина „Юрий Гагарин” се обърнаха към телевизиите, за сигнализират, че децата им са нахапани от дървеници.

Антония Костова-Славчева, която има близнаци в градината, се е сблъскала с проблема още в началото на лятото.  „В началото на юли месец имаше първо 5-6 пъпки, после станаха 10-12. Аз реших, че може да е ситуация вкъщи. Обезпаразитих. Пуснах отново децата на градина. След 3 - 4 дни детето беше отново цялото в пъпки”, разказва жената.

Със същия проблем се сблъсква има и друга майка, тя показа нахапаните места по гърба и краката на детето си. Пъпките се появили три дни, след като то започнало да посещава градината.

Директорката на градината Зорка Александрова е категорична, че дървеници в градината няма. „Юрий Гагарин” е едно бисерче в нашия град. Оборудването е порядъчно, чисто е и за децата се грижат 19 души персонал”, обяви Александрова.

 Резултат с изображение за Родители се оплакват от дървeници в детска градина в Годеч

Разследване на NBOX обаче, разкрива още по-шокиращи факти.

Родителите са се обърнали за съдействие от кмета като принципал на детската градина и към общинските съветници, но без абсолютно никакъв резултат.

Защото Зорка Александрова е общински съветник от БСП, пряко назначена на директорския си пост от кмета Радослав Асенов – ГЕРБ.

Цял Годеч знае, че тя прави каквото кметът й каже, за да си запази директорския пост, казват пред медията ни жители на града. Ние сме малък град и затова всички знаят, че винаги гласува на общински заседания с ГЕРБ, дори против интересите на партията й БСП.

За потвърждение ни дават следния пример: майка на дете с церебрална парализа се обърнала за съдействие за отпускане на помощ. Предложението на ГЕРБ е 500 лв., предложението на БСП – за 1000 лв. Зорка Александрова гласува предложението на ГЕРБ, т.е. срещу БСП. По този начин гласува и за важни сделки с поземлени имоти и инфраструктурни проекти, казват годечани.

Според родители на деца от градината, управлявана от Зорка Александрова, тя няма право да е директор, тъй като от две години е в пенсионна възраст. Но кметът Радослав Асенов я поддържа заради оказваната подкрепа в Общинския съвет. Затова досега не е обявен конкурс за нов директор, както изискват нормативните разпоредби.

„Докато съм кмет, тя ще бъде директор”, казвал многократно той по различни поводи за оплаквания срещу нея.

Явно е, че поддръжката между ГЕРБ и Зорка Александрова е взаимна. NBOX научи, че предстои отпускане на средства от Общината за ръководената от нея градина на стойност 1 200 000 лв. За ремонт на покрива и оградата. Всички в Годеч се питат какви ли ще са тези покрив и ограда за такава сума и намекват за тайните договорки за преразпределение на средства.

Ние живеем като в село на Ценко Цоков. Всичко се разпределя като във феодално владение и няма на кого да се оплачеш, оплакват се жителите.

„Тя загроби структурата на БСП в Годеч! Продаде ни на ГЕРБ”, възмущават се активисти на БСП. Местните социалисти са разтревожени още, че предстоят местни избори, а активът на партията им реално е преминал към ГЕРБ.

Целият град знае, че тя вече е от ГЕРБ, а не от БСП. Дори носи синьо сако, защото кметът казал, че червеното символизирало комунистите, възмущават се от Годеч и се питат знае ли централата на БСП какво става по структурите й в страната и така ли се подготвя за предстоящите местни избори.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар