Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Манипулирано ли е гласуване в конкурса "Кмет на годината"?

Манипулирано ли е гласуване в конкурса "Кмет на годината"?

Фаворити в класацията се усъмниха в коректността на гласуването.

Съмнения за опорочаване на конкурса "Кмет на годината 2018" изказаха кметове фаворити от тазгодишната надпревара за най-добри управници.

"Не мога да си представя как излизам да получавам награда в едно опорочено състезание и почвам да говоря мъдрост след мъдрост, като знам как съм стигнал дотам и за какво състезание става въпрос. За мен е въпрос на себеуважение и морална хигиена. Нямам дълбок комплекс за малоценност и его, чийто глад да задоволявам с кликане", каза кметът на община Раковски Павел Гуджеров, който приключи първия етап на надпреварата с 4 номинации. Той подозира, че гласуването се осъществява поне от два сайта за временна електронна поща с бърза и лесна регистрация. 

"Това не е състезание за одобрение или подкрепа към конкретен кмет, а състезание по това кой колко хора, за колко часа може да накара да кликат с мишка в сайта, тоест състезание по кликане", каза още управникът на Раковски. 

За засечени гафове в надпреварата сподели и кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той разказа как, докато водел с 40%, след броени минути се оказал в губеща позиция и кметове, които не са били сред първите трима, дръпват с по 10%. След разговор със собственика на сайта, който организира конкурса, Мараджиев получил уверение, че той е победител в първия етап от съревнованието за „Кмет на годината”, но тъй като вече е печелил титлата, по регламент нямало как да я получи втори път. Това обаче не е било отбелязано в регламента на конкурса, обяснява кметът на община Стамболийски. 

От вас научавам за претенциите, коментира изпълнителният директор на Портала на българските общини Kmeta.bg Боян Томов, който организира конкурса. Ние сме позитивни и се опитваме да покажем в най-добра светлина тези 265-има кметове, каза Томов. Той уточни, че досега за 6-те години - периодът, през който се организира надпреварата, нито един човек не е имал претенции.

Всеки може да интерпретира и коментира нещата както прецени. Ако някой търси под вола теле, да е жив и здрав и да продължава, каза Томов. И допълни, че пожелава успех на всичките 265 администрации в конкурса.

Източник: Marica.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner