Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Самолет се наложи да се върне обратно, поради забравено бебе

Самолет се наложи да се върне обратно, поради забравено бебе

Пътничка осъзнава, че е забравила бебето си на терминала

Самолет, излетял към Малайзия, се наложи да се върне в Саудитска Арабия, след като се оттегли от кораба.

Пилотът на полета до Куала Лумпур отправил необичайна молба да се върне на летището в Джеда, малко след излитането. Това се случва след като жената споделила кабинния персонал за безпрецедентен изглед на ситуацията, пише "Гардиън".

Видеоклип от разговор на пилот с контрол на въздушното движение разкрива необичайния диалог между него и оператора, когато е необходимо да се върне в летище "Султан Абдул Азис".

"Нека Бог да бъде с нас. Разрешете да се върнем", иска разрешение за кацане пилотът. Операторът е доста объркан и се чува да разговаря с колегите си как да действат. Той също обяснява, че жена е забравила бебето си в зоната за чакане, според клипа.

Тогава отново се чува пилотът да повтаря на оператора: "Пътничката е оставила бебето се на терминала и отказва да продължи полета".

След кратка пауза пилотът получава разрешение да се върне обратно на летището, от което е излетял. 

Не се съобщава нито дали детето е било намерено, нито каква е била съдбата на майка му след инцидента.

Голяма рядкост е самолетите да се връщат или да се отклоняват от маршрута си за нещо, различно от технически причини или причини, свързани със здравословното състояние на пасажери.

През 2013 г. полет на "Америкън Еърлайнс" от Лос Анджелис до Ню Йорк се отклони към Канзас Сити за "много непокорен пътник", който отказа да спре песента "Винаги ще те обичам" на Уитни Хюстън.

Следващата година в Ню Йорк самолет, който се изпраща към Сеул, се връща обратно на летището, след като се прибегне до шестия член на екипа за следене на самолета преди излитането, ядки в пакетче, вместо в купа.

Източник: Гардиън

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner