Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
14-годишен младеж изправи на нокти полицията

14-годишен младеж изправи на нокти полицията

Момчето издебнало родителите си, докато спят и взело ключовете на колата

Среднощна гонка в Русе. 14-годишен младеж изправи на нокти полицията с каскади в центъра на града. Оказа се, че момчето-беглец е от Кубрат. Решило да се разходи с колата на родителите си до Русе, където се разиграла гонката.

Момчето издебнало родителите си, докато спят и взело ключовете на колата. Заедно със свой приятел се разходили из региона и така стигнали до Русе.

Два часа през нощта. Полицейски патрул засича лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини по една от главните улици. Подаден е сигнал "стоп". Вместо да спре, водачът обаче дава газ, а полицейският патрул потегля след него. И започва среднощна гонка по улиците на града. Колегите го последват,  но в центраната градска част на града изгубват автомобила. След което се уводмяват дежурните части, всички патрули почва да се търси автомобила, но все таки не е установен тогава на момента, коментира пред Нова телевизия Пламен Първанов, началник на Първо РУП-Русе.

Минути по-късно камерите за видеонаблюдение засичат автомобила на пешеходната зона в центъра на Русе. Обикаля Операта, минава почти през цялата пешеходна зона  в рамките на една минута, след което напуска площада в посока хотел "Рига". Това става с изключително висока скорост. Уведомихме органите на МВР, които се отзоваха много бързо, обясни Светлозар Ненов,  директор на КООРС - Община Русе.

14-годишният шофьор демонстрирал завидни умения зад волана. Каскадите му по стълбите пред операта и площада се разминали само с леки щети по колата. Не ми се иска да мисля какво би станало, ако няколко часа преди това беше навлязъл този автомобил. Площадът беше пълен с хора няколко часа преди това. Може би по една чиста случайност се разминахме с човешка трагедия, допълни Ненов.

По-късно, по регистрацията на колата е издирен и собственика ѝ. Оказва се жена от Кубрат - майка на момчето, вилняло из Русе. Родителите изобщо не разбрали, че синът им е взел автомобила . Родителите се прибират по късно вечерта, оставят ключовете в дома си и може би тогава детето ги използва,  възползвало се е, вземало ги е и е пообиколил региона с цел разходка и по този начин е стигнало до Русе, обясни още директорът на Първо РУП – Русе.

Момчето-беглец се прибрало в Кубрат без никой да усети и паркирало колата пред дома си, така както била оставена от родителите му. Те научили за случилото се едва когато полицаите потропали посред нощ на вратата им.  В интерес на истината майката беше като всеки родител притеснена и разбираемо, допълни Пламен Първанов.

Момчето не е задържано, но е образувана преписка за хулиганство.  След  направена справка, разговор с колегите от Кубрат се установи, че това е първи случай на непълнолетния, досега не е имало такива прояви,  каза главен инспектор Явор Иванов от Първо РУП-Русе.

 Такъв драстичен случай на тази хулиганска проява не сме имали, пък допълни Светлозар Ненов.

Вероятно с момчето ще се работи в местната комисия за противообществени прояви.  Прокуратурата ще решава какви мерки да бъдат взети спрямо него и родителите му.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар