Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Разследване на NOVA показва престъпна схема за издаване на ТЕЛК

Разследване на NOVA показва престъпна схема за издаване на ТЕЛК

Как напълно здрав мъж се сдобива с ТЕЛК-решение за процент инвалидност на базата на фалшиви диагнози – за глухота и епилепсия? Кой и как позволява това? 

Ще станете свидетели на журналистически експеримент със скрити камери, в което е разобличена схемата за освидетелстване на фалшиви инвалиди.

Разследването на журналиста Марин Николов и екипа на NOVA започва още през есента на миналата година, много преди прокуратурата да обяви акциите си срещу фалшиви инвалиди и проблемът с източването на държавни помощи да нашуми в публичното пространство. Той показва стъпка по стъпка как през посредник наш колега под прикритие става клиент в схема за набавяне на ТЕЛК-решения. Посредникът отвежда екипа до неочаквани разкрития в света на медицинските манипулации, а работата по заснемането им приключва преди броени дни.
 
Winbet - на един клик разстояние! (18+)
В разследването, озаглавено "Глухият пациент," зрителите ще разберат какво означава злоупотреба с ТЕЛК в крачка и какъв е начинът за придобиване на документ-менте. Правилно ли се борят с нея прокурори и законотворци? Защо реални инвалиди се оплакват от несправедливости и доколко утежнените напоследък условия за получаването на инвалидни пенсии са решение на проблема с ТЕЛК?

Какви са отговорите на всичките тези горещи въпроси, гледайте в Разследване в „Темата на NOVA“ тази неделя след централната емисия новини.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар