МОН остро осъди агресията над учителка

МОН остро осъди агресията над учителка

"Той е изключван не веднъж и аз имам не леката задача сега пак да намеря ново училище за него", каза шефът на РУО-Пловдив Иванка Киркова

От Министерството на образованието и науката излязоха с позиция за 16-годишното момче от Пловдив, нападнало учителката си. 

"Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности", заявиха от МОН.

От Регионалното управление на образованието в Пловдив са стартирали процедура по преместване на детето както в ново училище, така и в учебна форма, различна от дневната.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Очевидно дневната форма на обучение не работи за това дете и то се изморява. Докладът по преместването му е стартиран два дни преди да се разиграе ситуацията, на която сега сме свидетели. Самият ученик е наказан с "изключване" преди месец, заради подобни прояви. Това не е инцидентен случай при него", разказа за Канал 3 шефът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

"Редно е да кажем, че не можем да обвиняваме само ръководството, педагозите или учителите. Детето има някакъв вид поведенчески проблем, с който трябва да се работи в семейството. Разбира се, че всички осъждаме тази проява на агресия, но и като общество трябва да се стремим да помогнем за разрешаването на този проблем. С детето са работили не веднъж психолози и специалисти. Той е изключван не веднъж и аз имам не леката задача сега пак да намеря ново училище за него", каза тя. 

Източник: kanal3.bg

Видео: kanal3.bg


Медия

Оставете коментар