Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Бетина Жотева пред Nbox: Не знаем какво е имало в руския самолет

Бетина Жотева пред Nbox: Не знаем какво е имало в руския самолет

Външно министерство е разпоредило проверка за скандалния полет, извършил се въпреки забраната

Говорителят на външно министерство Бетина Жотева коментира пред Nbox скандалната ситуация с руския самолет, преминал през България на 7 септември.

„Нямам представа какво е превозвано в този самолет. Външно министерство не може да контролира какво се превозва в самолетите. Обърнете се към Ръководство въздушно движение към Министерството на транспорта“, обясни Жотева. По думите й вече е възложена проверка по сигнала на Nbox и ще се установи какъв е бил товарът на самолета.

„Това, което мога да ви кажа е, че не е имало изключения от забраната за превоз на хуманитарна помощ от Русия към Сирия. Тя важи от 1 септември до 24 септември“, обясни Жотева.

От Министерството на транспорта пък не пожелаха да коментират скандала пред Nbox, препращайки ни отново към Външно министерство. 

Излиза, че МВнР и МТИТС нямат координация за това, чия е отговорността за контрол на въздушното ни пространство. „Това е в компетенциите на Външно, питайте тях“, казаха за Nbox от кабинета на прессекретаря на министър Ивайло Московски, директор Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ Диляна Дойчинова. Оттам окачествиха като „интересно“ факта, че МВнР на свой ред пренасочва медиите към МТИТС и РВД. Oт „Дякон Игнатий“, 9 обещаха да дадат повече информация, след като проверят за наличие на подобен полет в РВД.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар