Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Външно: Превозваха дипломати, пуснахме ги

Външно: Превозваха дипломати, пуснахме ги

Ведомството даде неубедително оправдание за скандала с руския самолет

Тоталният хаос в държавата, който предизвика един руски самолет, преминал през страната преди два дни, завърши със вяло съобщение на Министерството на външните работи.

Според него ведомството е издало разрешение за преминаване на самолет ИЛ-62М на 7 септември, след като за цел на полета е посочен превоз на дипломатическа мисия.

„МВнР няма основание за отказ и съгласувано с останалите компетентни институции издава разрешението. Полетът от 7 септември не е свързан с отказаните разрешения за прелитания в българското въздушно пространство на руски военно-транспортни въздухоплавателни средства по маршрут от Руската федерация до Сирия“, се казва още в становището на ведомството.

Неизбежно обаче Nbox трябва да зададе следните въпроси:

Защо в продължение на часове външно министерство не може да даде никакъв отговор за полет, който уж е оторизирало?

Как това кореспондира с изказването на външният министър Даниел Митов, че полетите от Русия ще бъдат допуснати, ако бъдат проверени? Проверен ли е този самолет?

С какво уверението, че Руската федерация превозва хуманитарни помощи се различава от това, че превозва дипломати, тъй като очевидно на едното се вярва, а на другото не?

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар