Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Касиерка на „Пътна полиция” прибра 7680 лв. от „щастливи номера”

Касиерка на „Пътна полиция” прибра 7680 лв. от „щастливи номера”

Служителка на „Пътна полиция”-Благоевград е осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си, съобщиха от съда.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР-Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба.

В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. 

Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР-Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева.

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner