Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

БДЖ спретна поредния кошмар на и без друго намаляващите си клиенти

БДЖ спретна поредния кошмар на и без друго намаляващите си клиенти

Жп превозвачът отмени влак и натъпка над 70 пътници в един автобус

БДЖ спретна поредния кошмар на и без друго намаляващите си клиенти! Жп превозвачът отмени сутрешния пътнически влак Добрич - Варна като осигури само един автобус, който да превози повече от 70 души, закупили билети.

"Срамота, заради счупен влак и отпуснат само автобус, който да го замести, 70 души са натъпкани при капацитет от 50 седящи места. Възрастни хора са правостоящи. Вие сте за съд", пише пътничката Ирина Иванова във фейсбук.

Тя публикува и снимки от грозната гледка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В междуселищните автобуси изобщо не се допускат правостоящи пътници и това е грубо нарушение на Закона за движение по пътищата.

Справка в информационната система на БДЖ показва, че ПВ № 28201 Добрич-Варна, заминаващ по разписание от гара Добрич в 06,10 ч е отменен още в 0,13 ч, така че държавната компания е имала предостатъчно време да организира достатъчно автобуси. Което обаче не е направено, както се вижда от снимките.

"Някой не е помислил и проверил колко хора принципно пътуват по тази линия всеки ден. Смея да твърдя, че ние сме си едни и същи, познаваме се. И през ум не им е минало, че са необходими два автобуса", обяснява перипетиите си с държавната железница Иванова.

Източник: OFFNEWS

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner