Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Турист, подал фалшив сигнал за дете в кома отнесе глоба от 10 000 лв.

Турист, подал фалшив сигнал за дете в кома отнесе глоба от 10 000 лв.

Турист, който подаде фалшив сигнал за дете в кома в Пампорово, отнесе глоба в размер на 10 000 лв.

Случката се развива на 26 януари в един от хотелите в курорта, когато бе обявено бедствено положение в Смолянско, заради тежката зимна обстановка.

След подаване на сигнала, въпреки блокираните пътища, от Регионалния център в Смолян мобилизират два екипа един от Чепеларе и реанимационния екип в областния град, които с помощта на служители на пожарната достигнал до хотела, откъдето е постъпил сигналът.

При пристигането на екипите, е било установено, че такова дете няма. Близо час се изяснявала ситуацията на място, но болно дете не било открито. Сигналът бил подаден от мъж, който позвънил от личния си мобилен телефон.

Той е обяснил, че се касае за 7-годишно дете в тежко състояние - в безсъзнание, а всъщност е позвънил по повод състоянието на жена на 20 години с болки в корема, който случай не изисква незабавна реакция. 

Наказателно постановление, с което е наложена глоба в размер на 10 000 лв., е издадена от началника на Районното управление в Чепеларе, което е минимално според закона при такива случаи на подаден заблуждаващ сигнал, което е наложило и мобилизиране на екипи от спешно естество.

Туристът, който е отнесъл сериозната санкция обаче е подал жалба в Районен съд-Чепеларе, заради което е насрочено разглеждане административно-наказателно дело.

Заседанието ще се проведе на 19 септември.

Свързани статии (по етикет)

  • Мечка уби полски турист в Армения

    Полски турист загина днес в Армения след нападение на мечка, докато се изкачваше към връх Арагац, съобщи пресслужбата на министерството за извънредни ситуации на страната, цитирано от РИА новости.

  • Звукови радари ще глобяват автоматично шумни коли

    Високият шум, предизвикван от някои автомобили, е сред най-значимите рискове за здравето в европейските градове, след мръсния въздух и опасностите от високите скорости.

  • След сигнал от ДАНС, Цацаров нареди проверка в ТЕЦ-ове и топлофикации

    По повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършване на незабавна проверка в "Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Оставете коментар