Кметът на Враца Калин Каменов даде 1.2 млн. лв. на фирмата, ремонтирала апартамента на Цветанов

Кметът на Враца Калин Каменов даде 1.2 млн. лв. на фирмата, ремонтирала апартамента на Цветанов

Благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД на Георги Шапков – Шапката е спечелила обществена поръчка за 1.2 млн. лв. в община Враца за строително-ремонтни дейности по обновяването на волейболното хале в града

Това показва разследване на Комитета за борба с корупцията, с което „Скандал“ разполага. Поръчката е възложена от кмета Калин Каменов, който е кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Името на Шапков изплува покрай „Апартаментгейт“, тъй като е правил вътрешното обзавеждане на луксозния апартамент с частен асансьор на Цветан Цветанов в кооперацията “Летера”. Злите езици твърдят, че стойността му е половин милион, но Цветанов не отговаря на тези въпроси. През 2012 г. тогавашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов купонясва на рождения ден на Шапката в село Делчево, Гоцеделчевско. Калин Каменов е изключително верен човек на изхвърления от ГЕРБ Цветанов, твърдят от партията. Бизнесменът Георги Шапков е близък приятел на Калин Каменов и на кмета на Благоевград също от ГЕРБ Атанас Камбитов.

Обществената поръчка за 1.2 млн. лв. във Враца за волейболната зала е изпълнявана от консорциума „Престиж-Парсек“, в който влизат фирмата на Шапков и „Парсек груп“ на бизнесмена Бончо Бонев. Средствата са осигурени и отпуснати с решение на Министерски съвет.

Интересен момент е, че Шапката е спечелил още няколко поръчки при Калин Каменов. Те са за доставка на канцеларски материали за нуждите на община Враца. Договорите с „Престиж бизнес 93“ ООД са три съответно за 12 480 лв., 10 608 лв. и за 73 320 лв. без ДДС., показва справка в профила на купувача на общината. От Комитета за борба с корупцията коментират, че веднъж Шапков строи обекти, възложени от кмета Калин Каменов, а втори път доставя канцеларски и офис материали. Едновременно е строител и книжарница!

Бизнесменът Георги Шапков е голям играч в Благоевград, но има и няколко спечели поръчки в София на централно ниво. Той е получил 1,8 млн. лв.  за оборудване на 172 „защитени жилища” в новите общински блокове в квартал“ Освобождение“ в Благоевград - наричан от благоевградчани  „новата ромска махала“. Най-хитовата от стотиците обществени поръчки е  за 1 597 000 лв. за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово.

Пак Шапката ремонтира, обзавежда, снабдява с канцеларски материали и какво ли не още Югозападния университет – известен като университета на СИК, държавен и правителствено финансиран. Фирмата „Престиж бизнес 93“ ударно печели и поръчки от хазната за саниране – в Благоевград, Дупница, Враца, Гоце Делчев, даже и във Велинград. Освен това обзавежда Агенцията по вписвания по времето на Цецка Цачева като министър на правосъдието. Също така и на друга подчинена на нея структура – затворите.

Източник: skandal.bg

Оставете коментар