Онлайн платформата на Efbet ощетява бюджета на държавата с десетки милиони левове! Печелят само избрани играчи!

Онлайн платформата на Efbet ощетява бюджета на държавата с десетки милиони левове! Печелят само избрани играчи!

Оказва се, че „Аферата „Цеките“ и тяхната марка Efbet е една бездънна яма от най-различни схеми, злоупотреби и нарушения, за пълното разкриване на които всяко едно журналистическо издание би трябвало да посвети месеци в разследваща дейност

В случая по-долу тук ще осветлим само едно перо от обширната незаконна дейност на Стефан, Боян и Цветомир Найденови, като в случая то касае преди всичко онлайн платформата за залагания на Efbet.

Става дума за регистрираното на остров Малта дружество „Бробет“ (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), което има лиценз за онлайн залози.

Първото нарушение се съдържа в това, че за част от игрите, организирани от това дружество не се подава информация, нито в българската, нито в малтийската комисии по хазарта, като по този начин се избягва заплащането на публични задължения (такса за поддържане на лиценз). Освен това така се ощетява бюджета на държавата и то в особено големи размери!

Следващото фрапантно закононарушение е, че дружеството приема залози без реално в същото да са влезли пари, тоест прави „фиктивен залог“. След това по този залог се изплащат печалби, като понякога това също се прави в брой, което пък е напълно недопустимо и незаконно. Според информация от наши вътрешни източници, последното се прави специално за няколко чужденци.

„Чужденците“ участват и под друга форма в бизнеса на Efbet. На всеки 3-4 месеца в игралните зали на Efbet в страната се тегли „Големият джакпот“. Официално той може да бъде спечелен от всеки играч, който присъства в неделя след 22 часа в някое от казината на веригата. Последно този джакпот падна преди около десетина дни в Свиленград, а сумата надвишаваше 800 000 лева. И тук се намесват „чужденците“. Оказва се, че именно те или някой друг близък човек на „Цеките“ са сред най-честите „печеливши“ на тези огромни суми. Официално „спечелилият“ всъщност прибира не повече от 10 процента от сумата, а останалите отиват обратно при Стефан, Боян и Цветомир Найденови.

Освен изброеното дотук трябва да добавим, че в дружеството има определен списък с играчи, които като залагат винаги само и единствено печелят. Това се получава като се манипулира системата и залозите се приемат след като вече съответното спортно събитие е приключило. Това действие позволява да бъдат „изпрани“ пари на точно определени лица и същите да получат огромни суми в кеш и без данъци.

Трябва също така да се знае, че фирмите на Стефан, Боян и Цветомир Найденови оперират под една и съща марка (Efbet), като в същото време тримата са собственици в много дружества, което пък им дава възможност да преливат парични потоци от дружествата с офлайн и онлайн хазарт, и обратно.

Оказва се, че зад фасадата на лицензиран хазартен бизнес, Стефан, Боян и Цветомир Найденови акумулират огромни суми с неясен произход, избягват плащането на данъци в особено големи размери и използват парите за закупуване и строеж на недвижими имоти, в които пък се изграждат нови зали и казина, като така мултиплицират все една и съща престъпна схема.

В заключение може да се каже, че Efbet отдавна не е компания за залози, а пералня за пране на мръсни пари.


ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ: МРЪСНОТО БЕЛЬО НА EFBET НАЯВЕ!


Източник: samoistinata.bg

Оставете коментар