Чистачите около Корнелия Нинова

Чистачите около Корнелия Нинова

Кой е Стефан Бурджев? Не знаете? Ще ви подскажа: депутат от парламентарната група на БСП

Не се сещате да е инициирал законопроект и да е заел ясна позиция по важен за страната въпрос? Е, тук и аз не мога да ви помогна.

Само допреди година Стефан Бурджев се изявяваше, като критик на Корнелия Нинова с основна теза, че превръща партията в лидерска и че бяга от лявата идея. Ясно рецитираше позициите на групата обявена за „вътрешна опозиция“, все едно Корнелия Нинова е от ГЕРБ, а те са социалистите, които искат да падне от власт.

Тук е ясно, че тя не е на власт, но нямам аргументи да опровергая подозренията, че идейно е по-близо до ГЕРБ, отколкото до БСП. Днес Бурджев е от бардовете на Корнелия Нинова. След проведената отчетно-изборна конференция в община Долни Дъбник, той ни информира гордо с пост във Фейсбук, че Нинова е била единствената кандидатура за председател на партията, но също и че „из основи почистихме подривните елементи и техните ментори“.

Не смея да питам, какво разбира „чистачът“ Бурджев под подривни елементи, но съм наясно, какво разбира под „ментори“. Бих искал да посъветвам депутатът с неизвестна парламентарна дейност, че именно от подобно „хигиенизиране“ на приближените до Нинова членската маса е намаляла от 105 000 до 84 000, както и че ако не бъде запомнен, като депутат ще бъда запомнен, като ренегат. Председателите на партията идват и си отиват. Помнят се в повечето случаи със заслуги. Но със сигурност се помнят онези, които за жълти стотинки са продавали съвестта, идеите си и партията си. И няма сила да се измие това петно.

Калоян Добрев

Оставете коментар