Бургаският кмет предложи да затворим магистрала “Тракия”. Браво! Нека предложи още да спрем тока и водата!

Бургаският кмет предложи да затворим магистрала “Тракия”. Браво! Нека предложи още да спрем тока и водата!

"От днес считаме София за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват до там. Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата", допълни Димитър Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов поиска АМ "Тракия" да се затвори за пътуващи от градове с коронавирус, съобщи offnews.

От община Бургас препоръчват да се прекратят пътуванията до София. Предвижда се на всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати ще бъдат разлепени обявления „карантина“ с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище, също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и общината.

74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, но не я спазват, обяви кметът на града Димитър Николов след заседание на оперативния щаб.

"От днес считаме София за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват до там. Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата", допълни той. Николов е поискал да бъде затворена магистрала "Тракия" към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус, но от Националния кризисен щаб му отказали.

Николов допълни, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен. Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.

Видимо е, че Николов смело набира ирационална скорост затова никой няма да се учуди ако до дни бургаския кмет предложи още да спрем тока и водата. По примера на Перник. Така не само коронавирусът ще бъде унищожен до седмица, но и цялата държава!

Оставете коментар