Четвъртък, 21 Ноември 2019
Четвъртък, 21 Ноември 2019
"Бон-Бон" откриват Детската Евровизия

"Бон-Бон" откриват Детската Евровизия

Пеещите малчугани посрещат „колегите си“ на 15 ноември

На 15 ноември в НДК сладурите от "Бон-Бон" ще посрещнат своите "колеги", които пристигат от цяла Европа, за да станат част от прекрасното събитие. По червен килим като истински звезди ще преминат децата от 17 държави.

На сцената, за да открият събитието, ще излязат близо 40 малки "бонбона". Те ще представят водещата на Детската Евровизия 2015 Поли Генова. Историята на "Бон-Бон" и Поли (която също е част от формацията) е дълбоко преплетена с престижния конкурс. "Бон-бон" бяха нашите първи представители на "Евровизия" през далечната 2007-ма година. Поли пък представи България през 2009-та със страхотното парче "На инат".

Акцентът на вечерта е съвместното изпълнение на „Бон-Бон"-ите и Поли (които са възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“). Те ще ни зарадват с микс от някои от най-популярните хитове, печелили конкурса през годините: „Euphoria“ на Лорийн, „Heroes“ на Монс Зелмерльов, „Молитва“ на Мария Шерифович, „Waterloo“ на АББА, както и две от песните, с които България се е явявала в конкурса - „Вода“ на Елица Тодорова и Стоян Янкулов и „На инат“ на Поли Генова.

Бляскавата церемония ще отбележи началото на Детската Евровизия 2015. Събитието ще се проведе на 15 ноември от 20:30 в зала 6 на НДК. В рамките на 90-минутната галавечер ще се представят всички 17 делегации. Те ще бъдат посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова и изпълнителния супервайзър от страна на EBU за Детската Евровизия - Владислав Яковлев. След това малките певци ще бъдат снимани в кратка фотосесия за медиите и ще отговарят на различни въпроси от страна на водещата на церемонията Йоанна Драгнева. Атрактивно 3D mapping шоу върху сградата на НДК ще представи всички участващи държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого на конкурса. Заедно с тазгодишните участници, по червения килим ще преминат и звездите на миналогодишното издание на Детската Евровизия в Малта – победителят Винченцо Кантиело и завършилите на второ място Крисия, Хасан и Ибрахим.

В церемонията по откриването място ще намерят и много други изпълнения. В самото начало телевизионните зрители ще имат възможност да се насладят на автентичното фолклорно произведение „Сто кабагайди“ в интерпретация на детска формация от град Смолян. Популярният струнен квартет StringS пък ще изпълни интересна композиция върху фолклорни мотиви. Фолклорът ще присъства и в танците на възпитаниците на Националното училище по танцови изкуства, които ще покажат танци от три български фолклорни области – Пирин, Добруджа и Тракия. В церемонията ще бъде отделено внимание и на бийтбокса, като шампионът на България – 16-годишният Максим Моравски – Максо ще изпълни заедно със своите подгласници от топ 3 миналогодишния химн на Детската Евровизия - „#Together“ и българската песен от Евровизия 2007 - „Вода“. За да се превърне спектакълът в истинска, цветна фиеста, ще се погрижат танцьорите „Latin Force“, което ще изпълнят футуристичната композиция „Извънземно шоу“.

Финалът на Евровизия ще се проведе на 21 ноември, в зала "Арена Армеец".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар