Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Мария Грънчарова пред Nbox: „Ти-ри-ри-рам“ избра мен

Мария Грънчарова пред Nbox: „Ти-ри-ри-рам“ избра мен

"Бих изпяла Last Christmas на Джордж Майкъл с удоволствие", разказва гласовитата певица

След като се завърна на музикалната сцена преди месеци с две нови парчета след 14-годишно отсъствие, певицата Мария Грънчарова ни поднесе поредната си изненада – този път с убийствения кавър на „Ти-ри-ри-рам“. Тя разказва пред Nbox как е избрала песента, какво е правила през тези години и какво ново да очакваме от нея.

 

- Защо избра именно песента „Ти-ри-ри-рам“ за трети сингъл?

- Тя избра мен. Мой приятел от детските ми години ме свърза с Георги Георгиев - Майката, който беше направил кавър на песента на Мариус и много искаше аз да го изпея. Смяташе, че тембърът ми и новото чилаут звучене на песента са идеалната комбинация. Аз винаги много съм харесвала това парче, то е емблематично за 90-те. Песента е нестандартна, запомняща се. Записах я много бързо. Всъщност парчето беше готово от почти година, но реших да го пусна сега.

- Смяташ ли да издадеш албум с новите си записи?

- Албум – засега не, но като станат 8-10 нови песни, защо не? Нищо не пречи да ги обединя в албум. Вече имам пуснати две песени „Повече“ и “Без сън” по музика на Мага. „Без сън“ има и ремикс на DJ Borche. Почти съм готова и с нова песен - отново по музика на Мага.

- С какво се занимава през времето на отсъствието си от музикалната сцена?

- Основно се занимавах с отглеждането на сина си. Имах и собствен бизнес, с който приключих, когато реших да се върна на сцената.

- Би ли направила дует с някого?

- В миналото имам реализирани много дуети с баща ми. Засега не съм се замисляла да правя други, но нищо не се знае – всичко е възможно!

- Какво те вдъхновява и вълнува творчески?

- Желанието да правя музиката, която искам, която излиза от сърцето ми и която се надявам да се хареса на повече хора. Правя всичко това за себе си и за хората, които ще го оценят.

- Има ли песен, която си искала да изпееш, а по една или друга причина не си успяла?

- Имам идея да направя кавър на песен на баща ми. Също така много харесвам Джордж Майкъл и неговата коледна песен Last Christmas. Нея бих изпяла с удоволствие.

- Какво те огорчава в живота ни? Какво би искала да се промени? И какво те радва?

- Огорченията ми идват от неправдата в живота, но човек трябва да намери сили да се бори с нея. А радостите ми определено са от детето – той е тенесист и успехите му ме правят щастлива. И след това идва музиката - онова, което създавам, ме кара да се чувствам жива, значима и полезна.

- С какво ново ще изненадаш публиката си и кога?

- На 16 декември ще участвам в един Коледен концерт, който ще се проведе в Рейнбоу плаза. Организатор е Йоанна Драгнева, с която сме и добри приятелки.

Ани Романова, Nbox

Оставете коментар