Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Тейлър Суифт и Ед Шийран взеха най-престижните „Грами“-та

Тейлър Суифт и Ед Шийран взеха най-престижните „Грами“-та

Кедрик Ламар отнесе 5 Златни грамофончета, като триумфира в рап категориите

Наградата "Грами" за песен на годината беше присъдена на композицията Thinking Out Loud на британския автор и композитор Ед Шийран, на церемонията по връчването на музикалните награди в Лос Анджелис, съобщиха световните агенции. Премията в тази категория е една от най-престижните и влиза в т.нар. "голяма четворка" наред със "Запис на годината", "Албум на годината" и "Най-добър нов изпълнител".

Наградата беше обявена от Стиви Уондър, който прочете името на победителя от лист отпечатан на брайл. Преди да прочете името на Шийран, Уондър се разсмя и се обърна към другите на сцената с думите: "Вие не можете да го прочетете, вие не можете да четете брайл". После използва момента, когато аудиторията се смееше и аплодираше, за да заяви, че трябва да направим всяко едно нещо достъпно за всеки един човек с недъг.

Американската поп певица Меган Трейнър беше призната за най-добър нов изпълнител на годината. В тази категория с 22-годишната Трейнър си съперничи с австралийската певица Кортни Барет, британецът Джеймс Бей, американският кънтри певец Сам Хънт и сънародничката му Тори Кели.

Първата награда "Грами" за вечерта спечели американската кънтри-поп звезда Тейлър Суифт за хитовия си албум "1989". Тя не беше в залата, за да получи наградата за най-добър вокален поп-албум. Вместо нея на сцената се качи китаристът на групата и продуцент на "1989" Джак Антоноф, който веднага се обади по телефона на изпълнителката.

"Тейлър страшно много искаше да бъде тук ... една секунда, тя е във възторг". Веднага след като Антоноф й съобщил новината, Суифт възкликнала: "Какво? Ние победихме! Ние победихме в номинацията за най-добър вокален поп-албум!"

Награда "Грами" за най-добър албум в жанра латино-поп спечели пуерториканският певец Рики Мартин.

28-годишният рапър Кендрик Ламар, който водеше по брой номинации, си тръгна и с най-много награди "Грами". Студийният му проект To Pimp a Butterfly спечели "Грами" за най-добър рап албум. На 58-та церемония по връчването на престижните музикални награди в Лос Анджелис, той получи още четири "Грами" в категориите за най-добра рап песен, за най-добро рап изпълнение (за песента му Alright) и за най-добро съвместно рап изпълнение за песента These Walls.

Ламар спечели и златния грамофон за "Най-добро музикално видео" за клипа на песента, която изпълнява заедно с Тейлър Суифт Bad Blood.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner